Världen Acoran

Acoran består av två stora kontinenter som är Kiritar och Söderländerna i väster och söder, en större ö som är Väderländerna och ett ö-landskap vid namn Ozerahn. De binds samman av det stora Evighetshavet.

I alla dessa länder finns flera olika kulturer och livsåskådningar, flora och fauna, klimat och geografi. Världen är relativt fridfull, alla länderna handlar med varandra, Väderländerna och Ozerahn har en ansträngd allians, Söderländerna är öppna och fria. Kiritar tar emot och skickar varor till andra länder, men vill i övrigt sköta sig själva.

Folket i Kiritar och vundahrernas stammar utövar religionen Kaiemzaar, vilket även de gamla dulierna gjorde. I Väderländerna har man en stark tro på att vädren och årstiderna är heliga. I Söderländerna utövar man också väderdyrkan men inte lika starkt som i Väderländerna och de flesta söderländare väljer att se livet på ett mer praktiskt sätt. Ozerahn har också väderdyrkan vilket tvingades på dem under en brutal ockupation av Väderländerna. Innan det hade man en dualistisk livsåskådning som kallades Ianoriaris.

I världen Acoran finns något som kallas elementär magi, alltså förmågan att styra och kontrollera naturkrafter, begränsat till vatten, eld, värme och kyla. Människor med dessa förmågor kallas ashadan eller präster. Läs mer om magierna här. I Kiritar är sådan magi straffbar med döden, medan man i andra länder skickar sådana till Väderländerna för att tränas i sina krafter. I Väderländerna har man gjort dem till präster och dyrkar dem för att de kontrollerar de heliga årstiderna och vädren.

Det finns även ett rikt djurliv i Acoran i både himlen, på och i marken samt i havet. De mest kända djuren är churoxer och stenhovsdjur som spridit sig med människor över hela världen.

Läs mer om allt detta genom att klicka dig vidare på länkarna nedan:

KiritarAcorans djur
SöderländernaReligioner
OzerahnHistoria
VäderländernaSpråk
EvighetshavetFolkslag