Sirmarenti (Det Första Söderlandet)

Nyckelord: Historia, Kultur, Mat

Det Första Söderlandet ligger längst västerut och knyts samman med Kiritar i norr via ett smalt sund och en bergskedja. Floden Semosares flyter från bergskedjan genom alla Söderländer och länkar dem samman. I bergen finns flertalet duliska ruiner och här har man hittat de äldsta texterna.

Huvudstad: Sirmarenti har den mest kända huvudstaden, då den är byggd ovanpå ruiner från dulierna. Här kan man se lager på lager av olika kulturer, även daterade före dulierna, och invånarna är traditionsenliga och stolta över sitt arv. Det är vida känt att alla invånare i Sirmarenti kan namnge de olika byggnaderna och även ruinerna, då man lär ut detta tidigt i stadens skolor och vaktstyrkor.

Kultur: Sirmarenti är Söderländernas största kulturcentrum. Här finns många av världens största och mest utnyttjade teatrar, för både musik och pjäser. Det finns en kulturskola där de flesta av världens mest kända musiker och skådespelare utbildat sig.

Maten i Sirmarenti består till störst del av fisk och spannmål, då man har vida fält och tillgång till floden. Då det är strömt i Sirmarenti kan man fånga lekande fiskar, såsom lax, och skogen ger ett överflöd av vilt, och har byggt sin matkultur kring detta. På Sirmarentis gator kan man avnjuta den berömda sammansmältningen av lax och hjort, som man brukar kalla för scrumbi, som är rivet kött av lax och hjort i ett bröd med en sås på citrongräs och söderländskt vitt vin.

Socialt: Sirmarenti är ett typiskt söderländskt land, där folket är öppna och trevliga året om. De trivs bäst i stora sällskap och bildar stora familjer. Adelsfamiljerna har som norm att bjuda på fest en gång om året och det har medfört att många går på fest nästan en gång i veckan. Under dessa fester utnyttjas det goda köket och musiken från skolorna.

Kungahuset: I Sirmarenti, liksom de andra Söderländerna, har man en prins. Han väljs fram ur adelsfamiljerna vid dödsfallet av den tidigare prinsen, men om hans styre överstiger 50 år kan man välja en ny prins för att förhindra att en enda adelsfamilj gynnas mer än andra. Detta är unikt för Sirmarenti.