Rivinti (Det Andra Söderlandet)

Nyckelord: Utbildning, Odling, Ledarskap

Rivinti ligger längst österut av Söderländerna och har goda kontakter med både Väderländerna och Ozerahn. De har inga berg, men bördiga, vida slätter där det går att odla nästan vad som helst tack vare det varma, milda och fuktiga klimatet. De är mest kända för sina viner och oliver samt olivoljor som smaksätts på olika sätt.

Huvudstad: Rivinti stad är mest känd för sina många universitet och bibliotek. Här finns de två största biblioteken som man kan besöka. Rivinti är inte lika gammalt som t ex Sirmarenti och grundades först under duliernas senare århundraden vid makten, men bär fortfarande spår efter den stolta kulturen i alla skulpturer av kända vetare och adelsmän vid varje hörn och en fontän vid varje torg.

Kultur: Ett diplom från ett av Rivintis universitet anses överstiga till och med adelsrang, även om de flesta som studerar där redan har adelstitel. Rivinti Högskola brukar räknas som den främsta och här studerar kungligheter och deras barn. Prinsrådet brukar sammankomma i Rivinti och stifta nya lagar och ordna upp dispyter. När det kommer till mat väljer rivintierna att tillaga fisk kombinerat med olika rotfrukter, deras nationalrätt heter derumbo, vilket är en sallad på strimlad havsabborre, räkor, grönsallad, kålrot och potatis, toppat med rostade frön eller nötter och smaksatt olja.

Socialt: Rivinis medborgare är liksom andra söderländare, öppna och sociala året om, med rika, intellektuella konversationer i grandiosa baler och maskerader. Höjden av den sociala stegen består av kungahuset och de är stolta över att kunna ge de adeln överflödiga fester. De skiljer sig markant från Sirmarentis kulturliv i det att det sällan dricks alkohol under sådana fester och de är betydligt mer återhållsamma vad gäller mat.

Kungahuset: I Rivinti, liksom de andra Söderländerna, har man en prins. Han väljs fram ur adelsfamiljerna vid dödsfallet av den tidigare prinsen. Prinsen av Rivinti väljs däremot alltid ur adelsmännen som gått ut Den prinsliga högakademin, där man får särskild utbildning i hur man styr ett land. Detta är unikt för Rivinti. Prinsar från Rivinti brukar vara mycket omtyckta ledare.