Ozerahn

Ozerahn är en ögrupp väster om Väderländerna. Den består av en stor ö i mitten, omgiven av en labyrint av småöar omkring. Trots sitt utspridda läge bildas en nation som kopplas samman av broar och båttrafik. De har även unika sätt att kommunicera med eld, rök, trummor eller lätta blixtar.

Huvudstad: Zewost ligger belägen på den största ön i mitten på ö-landskapet. Här bor det urgamla stolta kungahuset och det mesta av adeln, även om de största adelsfamiljerna äger de mindre, ändock relativt stora öarna omkring Zewost.

Klimat och geografi: Öarna bildades av de undervattensvulkaner som än idag pyr i havsbotten. På öarna är klimatet varmt och gott, men det förekommer monsuner två gånger om året (höst och vår). Det finns stora palmskogar och djungler (på den största ön) samt en liten bergskedja som kallas Querans Horn, två berg med djupa grottgångar och gruvor, där man bryter metaller och utvinner lera. I Hornen kan man också bryta den särskilda metall som brändes för att skapa blixtar. (Magnesium, vilket ozerahnerna kallar för zewostu, vilket har gett namnet till huvudstaden).

Kultur: De har en matkultur baserad på fisk och annat vattenliv, med olika kryddor och örter som bara växer på vissa öar. Instrumenten man föredrar är trummor och den berömda ozerahnska fiolen. De har även en särskild sorts dans som förr utövades i traditionella riter, men som nu dansas året om vid alla typer av fester.

Historiskt: Ozerahn bildades på tryggt avstånd från duliernas expanderande imperium, med eget språk, religionen Ianoriaris, och kultur.

Dulierna försökte erövra Ozerahn men lyckades aldrig, på grund av de utspridda öarna, deras klipska kommunikationssätt och risk för bakhåll. Ozerahns ö-landskap gjorde det omöjligt att få fotfäste i en ockupation och ozerahnerna var dessutom mycket skickliga sjöfarare och krigare. Under skydd av djungeln eller palmskogarna kunde ozerahnerna bedriva en slags gerillakrigsföring. Efter några årtionden av misslyckade försök att omvända ozerahnerna gav dulierna upp och bildade en handelsallians. De hade förvånande nog mycket goda relationer med Ozerahn, som hade en snarlik religion och delade grundvärderingar.

Väderländerna var de första att lyckas kuva ozerahnerna och bilda en något ansträngd allians, då de gifte sina kungligheter med varandra (en ozerahnsk prins och en väderländsk prinsessa) och tvingade ozerahnerna att ge upp sin religion.

Socialt: Ozerahnerna använder sig av ett speciellt kommunikationssystem med hjälp av trummor, blixtar och horn. I kombination med de olika komponenterna kunde man framföra meddelanden långt över ö-landskapet, t ex signalera att fiender eller stormar var på väg, om någon hade slut på varor, välkomna till fest eller någons död. Dessa meddelanden duplicerades tills budskapet nått alla.

Kungahuset: Zewost är hem till den största och äldsta ozerahnska familjen Leorod, som blandades med väderländskt blod under ockupationen. De styr än idag som en marionettregering för Väderländernas vilja. Detta har förargat många ozerahner i generationer och de flesta stödjer inte kungen eller hans familj.